Are you of legal drinking age?
Yes
FIRESTARTER
FIRESTARTER

Brouwen, proeven, ruiken, tweaken and repeat... En daar was hij. The ultimate Beer for the ultimate Beer Can Chicken: Firestarter. De frisse citrustonen, dankzij het gebruik van een Amerikaanse hop, vormen een ideale combinatie met de roasting taste van de kip uit je Big Green Egg.

Een edgy koud bier met een warm hart, die het vuur tussen jou en je vrienden aanwakkert en uitstekend tot z’n recht komt in de zinderende hitte van de Big Green Egg. So, Let’s Start a Fire!

De ultieme Beer Can Chicken? Die maak jij heel makkelijk zelf in je Big Green Egg met behulp van de Firestarter Beer Can Chicken Package. Sappig, vol van smaak en een perfecte match met Firestarter bier, speciaal gebrouwen door Kompaan Dutch Craft Beer Company. Onze Executive Chef Michèl Lambermon ontwikkelde speciaal een uitgebalanceerde pekel- en specerijenmelange om jouw Beer Can Chicken een boost te geven.


INGREDIENTEN
BEER CAN CHICKEN

1 biologische kip van ca. 1 kg
1 l koud water
1 Firestarter Beer Can Chicken Package
½ el olijfolie


VOORBEREIDING
130 MINUTEN MINUTEN


BEREIDING
80 MINUTEN MINUTEN


TOTAAL
210 MINUTEN MINUTEN


HOEVEELHEID
2 PERSONEN

VOORBEREIDING

  1. Leg de kip in een passende bak. Breng 100 milliliter van het water aan de kook. Haal de pan van het vuur en los de pekelmix uit de Firestarter Beer Can Chicken Package in het hete water op.
  2. Meng het koude water en twee derde van een blikje Firestarter bier door de opgeloste pekel; de rest van het blikje Firestarter bier houd je apart, dit heb je tijdens de bereiding nodig. Schenk de pekel bij de kip. Zorg ervoor dat deze volledig onder staat en laat 2 uur in de koelkast pekelen.

FIRESTARTER
BEREIDING

  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor en de Stainless Steel Grid tot een temperatuur van 200 °C. Haal de kip uit de pekel en dep deze rondom droog.
  2. Schenk intussen het restant uit het blikje Firestarter bier in het blanco blikje uit de Firestarter Beer Can Chicken Package en plaats deze in de Beer Can Chicken Roaster. Plaats de kip over deze houder en wrijf de huid in met de olijfolie. Wrijf de kip vervolgens in met de rub uit de Firestarter Beer Can Chicken Package en plaats de houder in de Cast Iron Skillet Small.
  3. Plaats de skillet op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de Beer Can Chicken ca. 1 uur garen totdat deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 75 °C; de kerntemperatuur van kip meet je in het dijbeen met de Instant Read Thermometer.
  4. Haal de skillet met de kip uit de EGG en haal de kip van de houder om deze aan te snijden.

TIP

Wil je ook direct wat groenten in de EGG bereiden voor een complete maaltijd? Leg bijvoorbeeld wat gehalveerde krieltjes, groene asperges, partjes ui, in stukken gesneden courgette en puntpaprika in de skillet rondom de kip.

More News
IK ZOU GAAN, NAAR FARM 2 FORK IN DE BINNENHAVEN VAN KOMPAAN
Fresh beer delivered at your doorstep every month. Check out all subscriptions!
This year’s crew consist of SIX roguish, but tough-as-nails PIRATES!
We hebben elkaar in de zoektocht naar verrijking en smaakbeleving helemaal gevonden
Check out what's happening at the motherbase!
Shopping Cart
Close
0